Ny ordförande

Eva Lendic-Edlund ny ordförande i Oberoende Elhandlare
Oberoende Elhandlare har vid en extra stämma i december valt Eva Lendic-Edlund, vd Umeå Energi Elhandel till ny ordförande i Oberoende Elhandlare. Hon tillträder vid årskiftet. Vid extra stämman valdes också Maria Richtner, krafthandelschef Telge Energi in i styrelsen. Johan Öhnell, som varit ordförande sedan 2005, har börjat som vd på Solkompaniet och lämnar därför Oberoende Elhandlare.
- Det känns väldigt kul att ta över som ordförande i Oberoende Elhandlare. Övergången till en ny elmarknadsmodell kommer att innebära många nya uppgifter för oss elhandlare och gör att Oberoende Elhandlares roll ökar. Föreningens medlemmar är verksamma både på grossist- och slutkundsmarknaden, och är redan idag verksamma i flera nordiska länder. Det ger oss utmärkta möjligheter att vara en fortsatt viktig aktör för att utveckla elmarknaden och göra det enklare för kunderna säger Eva Lendic Edlund.
Oberoende Elhandlare har i år varit med och grundat European Energy Retaliers (EER) tillsammans med systerorganisationer i Tyskland, Italien och Spanien. I November valde även Frankrike att gå med i EER. Syftet är att vara en tydlig röst för elhandlarna i EU eftersom allt mer av regelverken sätts där.
- Det har varit fantastiskt kul att leda Oberoende Elhandlares arbete med att förbättra konkurrensen och skapa bättre förutsättningar för aktiva kunder. Vi har satsat på att alltid ha konkreta förslag till lösningar i de frågor vi driver och arbeta nära Energimarknadsinspektionen. Det är utgångspunkten också för EER och det känns bra att vi lyckats samla de stora länderna i EU för att driva elhandlarfrågorna tillsammans inom EU, säger Johan Öhnell, avgående ordförande.